Samen wandelen en bewegen

Allez Bougez is een beweegroute door Nieuw Gent en loopt door het belangrijkste pad van het park. De wandeling start aan het wijkgezondheidscentrum en loopt achter de pandaschool door naar de laatste blok aan de Kikvorsstraat. Dan weer terug via de hondenweide. En eindigt bij Pino. 

Tijdens de wandeling kan je met behulp van straatmeubilair 20 eenvoudige beweegoefeningen uitvoeren. Ideaal om je dagelijkse wandeling op te fleuren en soepel te blijven. 

Volg de houten bordjes en train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Het is leuk om te doen en goed voor je lijf. Je kan kiezen om het alleen te doen met het plannetje dat je hier vindt of afgeprint in het wijkgezondheidscentrum kan halen. Op vrijdag om 13u00 (afspraak aan het wijkgezondheidscentrum) kan je onder begeleiding in groep meewandelen. Je kan hier ook de oefeningen bekijken en thuis extra oefenen.

Allez Bougez is een samenwerking van Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent, KAA Gent Foundation, OCMW Gent, Gent Sport, LDC De Regenboog en Campus Atelier. Illustraties zijn van Hannah Van der Cruyssen.

Ik merk dat tijdens het groepsmoment op vrijdag de deelnemers niet alleen komen voor zichzelf, maar ook voor de gezelligheid. Het is motiverend om te bewegen als je dat samen kan doen.

Katrien Van Leirberghe (gezondheidspromotor WGC)

Ik vind het tof dat de oefeningen eenvoudig genoeg zijn zodat ik ze allemaal kan doen. Ik ga graag in groep, maar soms, als ik een blokje passeer op weg naar de winkel, durf ik wel eens een extra oefening doen.

Carla (deelneemster)

Hoe ziet dat er uit?